Udgivet d.

Sverige skal de næste 15 år bygge 1000 nye skoler – NERD er med til at inspirere dem til udviklingen af velfungerende læringsmiljøer.

En delegation fra Sverige besøger den 15.-16. maj Aarhus for at søge inspiration, samt få indblik i processen, indholdet og resultaterne af danske skolebyggerier. NERD viser i den forbindelse rundt på Søndervangskolen, samt holder oplæg om vores filosofiske og teoretiske tilgang til det at udvikle skoler.

Over de næste 15 år har Sverige planer om at bygge ca. 1000 nye skoler, samt 600 daginstitutioner. Derfor ønsker Sveriges Kommuner og Landsting (SKL) at etablere et nationalt center for læringsmiljøer, tilsvarende Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM), hvor den offentlige og private sektor kan udveksle erfaringer, samt udvikle de fysiske læringsmiljøer.

I den forbindelse besøger en delegation fra SKL og den Specialpedagogiska Skolmyndighet Aarhus den 15.-16. maj, hvor de ønsker at få indblik i processen, indholdet og resultaterne af danske undervisningsmiljøer og skolebyggerier, samt skabe dialog med danske virksomheder, der er specialiseret i læringsmiljøer.

Inspirationsturen byder blandt andet på en rundvisning på Søndervangskolen og Frederiksbjerg Skole, samt en præsentation af udvidelsen af Lisbjergskolen – projekter, hvor NERD har været/er involveret.

Derudover holdte NERD i går oplæg om vores filosofiske og teoretiske tilgang til det at udvikle skoler – med fokus på, hvordan vi løser de udfordringer, vi oplever omkring udvikling og byggeri af skoler.

Vi har glædet os til at udveksle erfaringer og idéer med vores nordiske naboer.