Udgivet d.

“En skole for alle” – Ny bog om Søndervangskolen og skoleleder Rani Hørlyck

I 2008 blev Rani Hørlyck leder af Søndervangskolen, som hun i løbet af de sidst 11 år har opnået bemærkelsesværdige resultater med. Fra at være en skole præget af konflikter, højt fravær og elevflugt, er skolen i dag et inspirerende eksempel på, hvordan man med stærk, visionær ledelse og den rigtige indretning kan øge elevernes sociale trivsel og hæve karaktergennemsnittet markant.

Det er ikke gået ubemærket hen og hvert år besøger talrige danske og udenlandske skoler, politikere, arkitekter og fagpersoner Søndervangskolen.

Interessen har nu også resulteret i en bog om Rani Hørlyck og hendes bemærkelsesværdige resultater på Søndervangskolen. Bogen hedder ”En skole for alle” og indeholder bl.a. et helt afsnit om hvordan de fysiske rammer og NERDs rådgivning har bidraget til skolens resultater.

NERD har siden 2014 været involveret i udviklingen og renoveringen af skolens fysiske rammer. Fra indretning af personaleafdelingen, til et nyt pædagogisk læringscenter, en 1,2 km lang indendørs bevægelsessti og helt nye faglaboratorier og stamlokaler til indskoling, mellemtrin og udskoling. Renoveringen har høstet stor ros både nationalt og international – og har bl.a. været nomineret til årets skolebyggeri.

Du kan læse mere om moderniseringen af Søndervangskolen på vores projekt-side.

”En skole for alle” (2019) er skrevet af Mette Korsgaard og udgivet af Gyldendal Business.

”Den nye indretning medfører, at selv de mest ukoncentrerede elever kan finde plads til fordybelse. Samtidigt er det med til at få lærerne til at føle sig værdsatte. Med en ny og kreativ indretning af læringsmiljøerne oplever mange lærere, at der investeres både i dem og deres muligheder for at udføre den bedste undervisning for børnene.”

– Rani Hørlyck, leder på Søndervangskolen