Udgivet d.

NERD architects vinder fremtidens psykiatri i Gødstrup

I samarbejde med AART architects, Nordic, Midtconsult og Vega Landskab har vi vundet konkurrencen om den nye psykiatriklynge på DNV-Gødstrup.

Det 15.000 m2 store nybyggeri har et budget på 380 millioner kroner og bliver bygget sammen med DNV-Gødstrup med henblik på at skabe sammenhængende patientforløb mellem psykiatri og somatik.

Psykiatriklyngen er resultat af en åben konkurrence, hvor veletablerede og unge tegnestuer har samarbejdet for at udfordre traditionelle forestillinger og vise vejen for fremtidens psykiatriske behandlingsmiljø. Det gælder ikke mindst vinderforslaget, hvor vores samarbejde med blandt andre AART architects har banet vej for et mentalt stimulerende behandlingsmiljø med stor nærvær og åbenhed.
Byggeriet af den nye psykiatriklynge forventes at blive påbegyndt i 2015 og stå færdig i 2018. Psykiatriklyngen samler psykiatrien i Midt- og Vestjylland både geografisk og på tværs af voksen-, børne- og ungdomspsykiatrien. Det sker i bygninger på 15.000 m² i psykiatriklyngen og yderligere 2.000 m², der placeres i den somatiske del af DNV-Gødstrup.

Gem