Udgivet d.

NERD architects er i finalen om psykiatrisk hospital

Efter en åben idékonkurrence er vi i samarbejde med AART architects og Nordic Office of Architecture gået videre til anden fase i konkurrencen om psykiatrien på Det Nye hospital i Vest (DNV-Gødstrup). Tre teams er gået videre i konkurrencen om den 14.800 m2 store psykiatriske klynge.

I fase to er vi oppe imod Steen Palsbøll Arkitekter samt OP Arkitekter med Moe og Arkitema, og vi ser frem til at gå i dialog med Region Midtjylland og optimere vores konkurrenceforslag i henhold til regionens krav og visioner.

“Igennem en konstruktiv dialog skal buddene udvikle sig til løsninger på, hvordan man skaber en moderne, psykiatrisk behandlingsvirksomhed, som på alle måder skaber en bedre oplevelse for patienterne”, udtaler psykiatridirektør Gert Pilgaard i en pressemeddelelse om den nye psykiatriske klynge med en totalramme på 381 millioner kroner.

Psykiatriklyngen skal tage udgangspunkt i evidensbaseret design og rumme 80 voksenpsykiatriske senge, 13 børne- og ungdomspsykiatriske senge samt ambulante funktioner for voksen-, børne- og ungdomspsykiatrien. Det endelige vinderforslag vil blive offentliggjort i oktober 2014, og vinderteamet vil stå med en opgave, der løber frem til indflytning i bygningerne i slutningen af 2018.

Læs dommerbetænkninger her