Udgivet d.

”Vanebruddets rum” ny artikel af partner Kasper Kjeldgaard Stoltz

Artikel om det pædagogiske læringscenter i magasinet ”læringscenteret” nr. 4, 2020

Vi har i NERD efterhånden designet en del pædagogiske læringscentrer rundt om iDanmark. Nu har partner Kasper Kjeldgaard Stoltz skrevet en artikel i det nye nummer af “Læringscenteret” udgivet af Pædagogisk LæringscenterForening.

Artiklen handler i særlig grad om, hvordan denne nye rumtype bedst lever op til formålsparagraffen, om et sted der “understøtter skoleudviklingsinitiativer og sætter forskningsbaseret viden om læring i spil på skolen”. Ikke et skolebibliotek 2.0, men et rum tænkt som udviklingslaboratorium til forbedring af de professionelles praksis og samtidig som et understøttende og alternativt læringsrum til skolens øvrige undervisningslokaler, hvor nye metoder og værktøjer kan afprøves og dokumenteres.

Artiklen kan læses her

Det pædagogiske læringscenter er ikke et bibliotek – det er et laboratorium, et læringslaboratorium for fagpersonale og ledelse, hvor der arbejdes systematisk og struktureret, med at teste og udvikle nye indsatsområder, før de rulles ud på hele skolen. / Kasper Kjeldgaard Stoltz

– Kasper Kjeldgaard Stoltz