Udgivet d.

NERD er prækvalificeret til Generationernes hus i Nivå

NERD er sammen med C. F Møller, GPP arkitekter og Afry blandt de tre teams der er blevet udvalgt til Fredensborgs Kommunes konkurrence om Generationernes hus i Nivå.

En tryg og levende bymidte

Selvom Nivå ligger godt placeret ved både vand og skov, er den nuværende bymidte præget af tomme butikslokaler og meget lidt liv, da ikke alle borgere er trygge ved at færdes der. Derfor har kommunen vedtaget en strategisk byudviklingsplan ”Fremtidens Nivå bymidte – tættere på”, hvor fokus er på at Nivå bymidte får fornyet kraft. Centralt i den plan skal et storstilet kombinationsbyggeri finde sted; et ”Generationernes Hus”, bestående af både en skole, et bibliotek og kulturhus, en SFO, et plejecenter, en idrætshal, en svømmehal samt levende byrum og indbydende grønne arealer. Til sammen skal de skabe en multifunktionel og levende bymidte, hvor alle kommunens befolkningsgrupper, på tværs af alder og interesser, skal kunne finde sig til rette og mødes på tværs.

Opgaven omfatter totalrådgivning for Generationernes Hus. Med et samlet budget på 472 mio kr., kan det blive et af de største projekter i NERDs historie til dato. Vi er derfor sindssygt spændte og utroligt beæret over at være med i et af de tre udvalgte teams.

Et autentisk og eksperimenterede læringsmiljø

Hos NERD vil vi selvfølgelig være særligt optaget af projektets uddannelsesbyggeri på både brugerplan samt i et holistisk perspektiv. Vores rolle er derfor også, i samarbejde med resten af teamet, at sikre en stærk sammenhæng og synergi mellem alle projektets mange ”huse” og forskellige funktioner.

Når man vil skabe et byggeri der har så stort et fokus på at styrke forbindelsen og kontakten mellem Nivås mange befolknings- og aldersgrupper, er det afgørende at inddrage netop disse i processen. Det har kommunen i stort omfang allerede gjort gennem interessentanalyser og inddragelse gennem bl.a. workshops.
Sideløbende har Nivå skole kørt en selvstændig proces, hvor alle medarbejdere har været inddraget i at formulere en ny, ambitiøs vision for deres og elevernes fremtidige skole. En skole hvor der skal være plads til børns forskelligheder; et levende læringsbyggeri med fokus på elevernes udvikling. Hvor børnenes nysgerrighed og kreativitet driver hverdagen og undervisningen. Det kan vi kun bifalde og vi håber virkelig at det er os, der sammen med brugerne, skal omsætte denne ambition til konkrete mursten og levende læringsmiljøer.

Hvis du gerne vil vide mere om projektet, så kan du læse mere på Fredensborgs Kommunes hjemmeside:

https://www.fredensborg.dk/kommunen/kommunen-i-udvikling/fremtidens-nivaa-bymidte