Udgivet d.

Nyansat chefkonsulent udvikler og styrker NERD som bygherrerådgiver

Det er med stor glæde, at vi kan byde Dorte Alber velkommen som NERDs nye chefkonsulent pr. 1. august 2019.

Dorte har mange års erfaring som proces- og projektleder under RULL-programmet ved Børn & Unge, Aarhus. Hun bliver derfor ansvarlig for at udvikle og styrke NERDs tværfaglige udviklingsprojekter- og processer, og vil som chefkonsulent være med til at udfolde NERDs visioner om at skabe differentierede lærings- og arbejdsmiljøer.

Gennem sine 10 år som offentlig bygherre har Dorte opbygget et stort kendskab og en bred erfaring med at sikre klare organisationer, samarbejder og beslutningsprocesser omkring anlægsprojekter i alle skalaer indenfor daginstitutioner, skoler og fritidsmiljøer. Dorte er derfor vant til at håndtere og tilrettelægge komplekse projektorganisationer og samarbejdet mellem offentlige bygherrer og private samarbejdspartnere – og kan dermed assistere og styrke bygherrerne allerede i de tidlige processer af skoleudviklingsprojekterne. NERDs profil vil derfor fremadrettet være styrket med hensyn til den strategiske planlægning, samt udarbejdelse af analyser over, hvordan bygherrerne bedst muligt håndterer og skaber overblik over ressourcer og processer, både på politisk- og forvaltningsniveau.

Dorte vil med sin mange års erfaring som projektleder være med i udviklingen af de pædagogiske projektgrundlag, beslutningsoplæg, samt strategi- og visionsprocesser – med fokus på at skabe synergi mellem pædagogik, organisering og de fysiske rammer. Kombinationen af Dortes faglige baggrund og mange års erfaringer sikrer, at der ikke sker tab af viden undervejs i udviklingsprocessen, og at der efterfølgende kan evalueres på projekterne.

Udover rollen som chefkonsulent vil Dorte fungere som projektleder relateret mod bygherrerådgivning og brugerprocesser, hvor hun har stor erfaring med at udvikle og facilitere workshops, der stiller skarpt på brugernes individuelle behov og præferencer. For at gøre implementeringsprocesserne mere smidige vil hun ligeledes være med til at facilitere forandringsprocesser- og ledelse for lærere og pædagoger i forbindelse med praksis- og organisationsændringer.

Sammen med resten af NERDs medarbejdere vil hun tegne NERDs profil udadtil, hvor hun vil være med til at sikre en høj faglig rådgivning og et tæt samarbejde med vores kunder og samarbejdspartnere. Du vil møde hende som en stærk projekt- og procesleder – altid med fokus på samskabelse, helhedstænkning og tværfaglighed.

Vi glæder os til at gøre brug af Dortes særlige viden og erfaring, der både vil bibringe fornyelse, samt udvide og styrke NERDs kompetenceområder – med det mål at sikre endnu højere kvalitet i vores projekter, så vi fortsat kan gøre en mærkbar forskel for vores kunder og samarbejdspartnere.

Som tidligere lektor i didaktik, pædagogik og psykologi er Dorte i stand til at udpege fokusområder, samt udvikle og programmere lærings- og arbejdsmiljøer, der understøtter brugernes individuelle præferencer og behov i forhold til pædagogiske miljøer og arbejdspladser.

Dorte er desuden Prince2 Certificeret projektleder, samt efteruddannet i Nohrcons Entrepriseretslige Certificeringsprogram.